Аустрелиън Оупън без съмнение е най-успешният турнир от Големия шлем

...
 Аустрелиън Оупън без съмнение е най-успешният турнир от Големия шлем
Коментари Харесай

В мач, приключил в 2 през нощта: Азаренка надви сензацията на турнира и е 1/4-финалистка!

 

Аустрелиън Оупън без подозрение е най-успешният шампионат от Големия шлем за Виктория Азаренка, която е триумфирала в Мелбърн в две поредни години - 2012-а и 2013-а. През последните сезони обаче беларуската по този начин и не успяваше да се приближи до играта, извела я до упоменатите титли, и от 7 години насам не бе достигала до четвъртфиналите. Днес обаче тя съумя да постави завършек на отрицателната си серия, надделявайки над международната №87 Лин Жу след оспорвана борба, траяла 2 часа и 42 минути и приключила в 2 през нощта. Азаренка реализира поврат с 4:6 6:1 6:4 и продължи към етапа на най-хубавите осем, където я чака конфликт със международната №3 Джесика Пегула.

Още през цялото време на дуела борбата сред двете състезателки бе доста оспорвана, като продължителните геймове се трансфораха в извънредно постоянно срещано събитие. Играта на Азаренка бе извънредно непостоянна, като от нейната ракета се редуваха уинър и непредизвикана неточност. От своя страна, китайката не пропускаше опция да форсира топката и да потърси завършващ удар, като точно този неин нападателен метод я изведе до пробив в седмия гейм, оказал се съдбоносен и за изхода на дебютния сет.

Втората част обаче пое в изцяло друга посока, защото беларуската състезателка бе решена да търси поврат и от първите минути наложи своята доминация. Нейните мощни удари постоянно ставаха причина за пропуски от страна на азиатката, която изостана с пасив от 0:5, откъдето връщане обратно в сета за нея не съществуваше.

Битката в заключителната част бе извънредно яростна, като във всеки един от първите шест гейма станахме очевидци на пробиви. В последна сметка обаче по-стабилната от двете в решителните мигове бе двукратната шампионка в шампионата, която осъществя късен пробив за 5:4 и гейм по-късно подвигна триумфално ръце.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР